1. ”Adevarul te va elibera, dar inainte o sa te enerveze.” (Gloria Steinem)

2. ”Nu se merita sa ai libertate daca nu include libertatea de a face greseli.” (Mohandas Karamchand Gandhi)

3. ”Cel mai important fel de libertate este acela de a fi tu insati.” (Jim Morrison)

4. ”Aceia care renunta la libertatea esentiala pentru a obtine putina siguranta temporara, nu merita nici libertatea si nici siguranta.” (Benjamin Franklin)

5. ”Nu sunt o pasare si nici-o plasa nu ma prinde in capcana; sunt o fiinta umana libera, cu o vointa independenta.” (Charlotte Bronte)

6. ”Expune-te celei mai profunde frici; dupa aceea, frica nu o sa mai aiba putere, si frica de libertate se micsoreaza si dispare. Esti liber.” (Jim Morrison)

7. ”Libertatea consta in a fi indraznet.” (Robert Frost)

8. ”Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar voi apara pana la moarte dreptul tau de-a o spune.” (S.G. Tallentyre)

9. ”Mai bine mori luptand pentru libertate decat sa fi prizonier toate zilele din viata ta.” (Bob Marley)

10. ”Cei care neaga libertatea altora nu o merita pentru ei insisi.” (Abraham Lincoln)

11. ”Oamenii pretind libertatea de exprimare ca si compensatie pentru libertatea de gandire, pe care arareori o folosesc.” (Soren Kierkegaard)

12. ”Vezi tu, libertatea are modul ei de a distruge lucrurile.” (Scott Westerfeld)

13. ”Sunt liber, indiferent de regulile care ma inconjoara. Daca le gasesc tolerabile, le tolerez; daca le gasesc prea respingatoare, le voi incalca. Sunt liber pentru ca stiu ca doar eu sunt responsabil moral pentru tot ce fac.” (Robert A. Heinlein)

14. ”Secretul fericirii este libertatea. Secretul libertatii este curajul.” (Carrie Jones)

15. ”Anxietatea este ameteala libertatii.” (Soren Kierkegaard)

16. ”Unii turisti cred ca Amsterdam este orasul pacatului, dar de fapt este orasul libertatii; iar in libertate, cei mai multi gasesc pacatul.” (John Green)

17. ”Mai bine sa mori in picioare decat sa traiesti in genunchi.” (Jean-Paul Sartre)

18. ”Daca nu credem in libertatea de exprimare a persoanelor pe care le dispretuim, inseamna ca nu credem deloc in aceasta.” (Noam Chomsky)

19. ”Cand poporul se teme de guvern, acolo este tiranie; cand guvernul se teme de popor, acolo este libertate.” (Thomas Jefferson)

20. ”Cel care si-a depasit temerile va fi cu adevarat liber.” (Aristotel)

21. ”Am gasit si libertatea si siguranta in nebunia mea; libertatea singuratatii si siguranta de a nu fi inteles, pentru ca cei care ne inteleg, inrobesc ceva in noi.” (Khalil Gibran)

22. ”Sa fi liber nu este inseamna doar sa-ti arunci lanturile, ci sa traiesti intr-un mod care respecta si sporeste libertatea celorlalti.” (Nelson Mandela)

23. ”Lucrurile pe care le detii te stapanesc. Doar dupa ce pierzi totul devii liber sa faci orice.” (Chuck Palahniuk)

24. ”Libertatea nu poate fi asigurata doar de legi; pentru ca fiecare om sa-si prezinte punctul de vedere fara a fi pedepsit, trebuie sa existe spirit de toleranta la intreaga populatie.” (Albert Einstein)

25. ”Un prieten este acela care iti da libertatea totala sa fii tu insuti.” (Jim Morrison)

26. ”Poti avea pace sau poti avea libertate. Dar nu le poti avea pe amandoua simultan.” (Robert A. Heinlein)

27. ”Nimeni nu este mai inrobit intr-un mod fara de speranta decat cei care in mod fals cred ca sunt liberi.” (Johann Wolfgang von Goethe)

28. ”Libertatea nu este ceva ce oricine poate primi. Libertatea este ceva ce oamenii iau. Iar oamenii sunt atat de liberi pe cat vor ei sa fie.” (James Baldwin)

29. ”Pretul libertatii este vigilenta vesnica.” (John Philpot Curran)

30. ”Un om poate fi el insusi doar cand este singur; si daca nu iubeste singuratatea, nu va iubi nici libertatea. Pentru ca doar atunci cand esti singur esti cu adevarat liber.” (Arthur Schopenhauer)

31. ”Acele persoane care te urasc, de fapt sunt invidioase pe libertatea ta.” (Santosh Kalwar)

32. ”Conformitatea este temnicerul libertatii si dusmanul dezvoltarii.” (John F. Kennedy)

33. ” Libertatea este doar un alt cuvant pentru ”nimic de pierdut”. (Kris Kristofferson)

34. ”Vreau libertate pentru deplina exprimare a personalitatii mele.” (Mohandas Karamchand Gandhi)

35. ”Sa nu cautam sa ne satisfacem setea de libertate prin a bea din paharul amaraciunii si al urii.” (Martin Luther King Jr.)

36. ”Libertatea cere enorm de la fiecare fiinta umana. Cu libertatea vine responsabilitatea. Pentru persoana care nu este dispusa sa creasca, persoana care nu vrea sa-si care propria greutate, aceasta este o perspectiva infricosatoare.” (Eleanor Roosevelt)

37. ”Prin calarirea unui cal, imprumutam libertatea.” (Helen Thompson)

38. ”Chiar si o secunda de libertate merita mai mult decat o viata de robie.” (James Frey)

39. ”Uitarea este o forma de libertate.” (Khalil Gibran)

40. ”Libertatea adevarata este libertatea de opinia altora. Mai presus de toate, libertatea de propria-ti opinie in ce te priveste.” (Brennan Manning)

41. ”Renuntarea ne da libertate, si libertatea este singura conditie pentru fericire. Daca, in inima noastra, inca ne agatam de ceva, orice – furie, anxietate sau posesiune – nu putem fi liberi.” (Thich Nhat Hanh)

42. ”O societate care pune egalitatea inainte de libertate nu o sa primeasca niciuna. O societate care pune libertatea inainte de egalitate va primi o mare masura din ambele.” (Milton Friedman)

43. ”De fapt, nu poti vinde ideea de libertate, democratie, diversitate, ca si cum ar fi un brand si nu o realitate – cel putin nu atata timp cat bombardezi oameni, nu poti.” (Naomi Klein)

44. ”Ar trebui sa-ti traiesti viata cu asemenea libertate si bucurie incat Crestinii incuiati sa se indoiasca de mantuirea ta.” (Steve Brown)

45. ”Spui ca: Nu sunt liber. Dar eu am ridicat si lasat  bratele. Toata lumea intelege ca acest raspuns ilogic este o dovada irefutabila de libertate.” (Leo Tolstoy)

46. ”Cei care nu se misca, nu-si observa lanturile.” (Rosa Luxemburg)

47. ”Am devenit o femeie libera cand am decis sa ma opresc din visare, libertatea care nu asteapta nimic…si anticiparea este o stare de sclavie.” (Ahlam Mosteghanemi)

48. ”Libertatea a costat prea mult sange si agonie pentru a fi abandonata pretului ieftin al retoricii.” (Thomas Sowell)

49. ”Un om este pe atat de liber pe cat alege el sa fie, nici macar cu un atom mai liber.” (George MacDonald)

50. ”Prefer sa fiu nefericita si libera decat fericita si inchisa.” (Dia Reeves)

51. ”Trebuie sa fim liberi nu pentru ca pretindem libertatea, ci pentru ca o practicam.” (William Faulkner)

52. ”Adevarata libertate este imposibila fara o minte facuta sa fie libera prin disciplina.” (Mortimer J. Adler)

53. ”Adevarata libertate pe care o ai cu adevarat este in mintea ta, asa ca, foloseste-o.” (M. T. Dismuke)

54. ”In cazul in care exista o observatie care suna a adevar in aceasta lume schimbatoare de azi, aceea este ca libertatea si pacea merg mana in mana.” (Ronald Reagan)

55. ”Libertatea nu este absenta angajamentelor, ci capacitatea de a alege – si ma angajez la – ceea ce este mai bine pentru mine.” (Paulo Coelho)

56. ”Libertatea este doar haos cu o iluminare mai buna.” (Alan Dean Foster)

57. ” Libertatea incepe in momentul in care realizezi ca altcineva iti scrie povestea si ca este timpul sa iei stiloul din mana lui si sa incepi sa o scrii tu.” (Bill Moyers)

58. ”Adevarata libertate individuala nu poate exista fara securitate economica si independenta. Oamenii infometati si care nu au un loc de munca sunt lucrurile din care este facuta dictatura.” (Franklin D. Roosevelt)

59. ”Nu exista libertate ca aceea de a fi in mod constant subestimat.” (Scott Lynch)

60. ”Libertatea prosperitatii contrasteaza si contrazice libertatea vietii comunitatii.” (Wendell Berry)

61. ”Libertatea este o posesie de valoare inestimabila.” (Marcus Tullius Cicero)

62. ”Spiritul omului este liber, dar mandria lui il leaga cu lanturi de sufocare intr-o inchisoare a propriilor nesigurante.” (Jeremy Aldana)

63. ”Stim din experienta dureroasa ca libertatea nu este niciodata oferita in mod voluntar de catre asupritor; trebuie sa fie ceruta de oprimati.” (Martin Luther King Jr.)

64. ”Libertatea nu este o permisiune de a actiona, ci o permisiune de a practica alegerile libere in orice situatie data.” (Vera Nazarian)

65. ”Cunosc doar o libertate si aceea este libertatea mintii.” (Antoine de Saint-Exupery)

66. ”Nimeni nu poate fi cu adevarat liber atata timp cat iubeste, iar viata nu merita traita fara dragoste. Deci, libertatea…este supraestimata.” (Gena Showalter)

67. ”Libertatea de reproducere este esentiala pentru o serie intreaga de probleme. Daca nu ne putem ingriji de acest aspect personal al vietii noastre, nu ne putem ingriji de nimic. Nu ar trebui privita ca fiind un privilegiu sau ca un beneficiu, ci ca un drept fundamental al omului.” (Faye Wattleton)

68. ”Este mult mai important sa fi liber decat sa fi fericit.” (Tom Robbins)

69. ”Secretul fericirii este libertatea, dar ca sa fi total liber ai nevoie de: curaj, persistenta si indrazneala.” (Santosh Kalwar)

70. ”Supunerea, postul si rugaciunea sunt luate in deradere, totusi doar prin ele se gaseste calea catre adevarata libertate. Am taiat dorintele de prisos si inutile, supun mandria si vointa desfranata asprei pedepse si cu ajutorul lui Dumnezeu, obtin libertatea spiritului si cu aceasta si bucuria spirituala.” (Fyodor Dostoevsky)

71. ”Libertatea nu este din exterior. Este din interior.” (John Kremer)

72. ”Notiunea de libertate proclamata de catre lumea moderna este anti-disciplina. Dar adevarata libertate nu poate fi separata de disciplina.” (Matthew Kelly)

73. ”Libertatea nu este gratuita. Dar exista niste cupoane misto daca sti unde sa cauti. Cumperi unul libertate, iar pe al doilea il iei la jumatate de pret.” (Jarod Kintz)

74. ”Exact astfel este si viata – uneori cruda, uneori frumoasa, tot mereu confuza, infricosatoare si antrenanta – si trebuie doar sa ne descurcam cu ea. Asta este libertatea.” (Chloe Rattray)

Anunțuri publicitare