1. ”Cred in Crestinatate asa cum cred ca soarele a rasarit; nu doar pentru ca vad, ci pentru ca prin ea vad toate celelalte.” (C.S. Lewis)

2. ”Daca am invatat ceva despre prietenie, acest lucru este faptul ca trebuie sa rezisti, sa ramai conectat, lupta pentru prieteni si lasa-i sa lupte pentru tine. Nu pleca, nu fi distras, nu fi prea ocupat sau prea obosit, nu te gandi ca ti se cuvin. Prietenii sunt parte din lipiciul care tine viata si credinta impreuna.” (Jon Katz)

3. ”Necredincios este cel care spune ramas bun atunci cand drumul se intuneca.” (J.R.R. Tolkien)

4. ”Am mare incredere in prosti – prietenii mei o numesc incredere in sine.” (Edgar Allan Poe)

5. ”Credinta nu este convingerea ca Dumnezeu va face ce vrei, este convingerea ca Dumnezeu va face ce este drept.” (Max Lucado)

6. ”Nu trebuie sa-ti pierzi credinta in umanitate. Umanitatea este ca un ocean; daca cateva picaturi din ocean sunt murdare, oceanul nu devine murdar.” (Mohandas Karamchand Gandhi)

7. ”Niciunul dintre noi nu stie ce se poate intampla, nici macar in urmatorul minut, totusi mergem inainte. Pentru ca avem incredere. Pentru ca avem Credinta.” (Paulo Coelho)

8. ”Credinta este sa mergi cu fata inainte si cu toata viteza in intuneric. Daca chiar am sti toate raspunsurile in avans, asa ca sensul vietii si natura lui Dumnezeu si destinul sufletelor noastre, credinta noastra nu ar fi un salt de incredere si nu ar fi un act de curaj al umanitatii; ar fi doar…o polita de asigurare prudenta.” (Elizabeth Gilbert)

9. ”Credinta este despre a face. Esti ceea ce faci, nu doar ceea ce crezi.” (Mitch Albom)

10. ”Suntem salvati doar de credinta, dar credinta care salveaza nu este niciodata singura.” (Martin Luther)

11. ”Aceasta este credinta mea, o credinta activa, o credinta a verbelor: a intreba, explora, experimenta, merge, alerga, dansa, juca, manca, iubi, invata, indrazni, gusta, atinge, mirosi, asculta, vorbi, scrie, citi, desena, provoca, striga, pacatui, plange, ingenunchea, ruga, apleca, rasari, sta, privi, rade, lingusi, crea, confrunta, merge inapoi, merge inainte, incercui, ascunde si a cauta.” (Terry Tempest Williams)

12. ”Nu cred ca trebuie sa intelegem tot mereu. Cred ca uneori trebuie doar sa avem credinta.” (Nicholas Sparks)

13. ”Credinta consta in a crede cand este dincolo de puterea ratiunii de a crede.” (Voltaire)

14. ”Credinta nu este ceva de inteles, este o stare in care sa cresti.” (Mohandas Karamchand Gandhi)

15. ”Credinta este universala. Metodele noastre specifice pentru a o intelege sunt arbitrare. Unii dintre noi se roaga la Isus, unii dintre noi merg la Mecca, unii dintre noi studiaza particulele subatomice. In final, cautam cu totii adevarul, adica ceea ce este mai mare decat noi.” (Dan Brown)

16. ”Credinta este pasarea care simte lumina si canta cand rasaritul este inca intunecat.” (Rabindranath Tagore)

17. ”Sa ai credinta inseamna sa te increzi in apa. Cand inoti nu te prinzi de apa, pentru ca daca o faci, te vei ineca. In schimb, te relaxezi si plutesti.” (Alan Wilson Watts)

18. ”Crede-ma, exista mai multa credinta in indoiala sincera decat in jumatate din crezuri.” (Alfred Tennyson)

19. ”Ai la fel de mult ras pe cat ai credinta.” (Martin Luther)

20. ”Credinta noastra este cea care activeaza puterea lui Dumnezeu.” (Joel Osteen)

21. ”Toata lumea si-ar dori sa aiba o credinta mai puternica. De unele singure, scripturile poate ca nu-ti pot intari credinta, insa sa fi fidel in ceea ce ele te invata, da. Cu alte cuvinte, credinta nu poate fi separata de fidelitate.” (John Bytheway)

22. ”Credinta nu este Dorinta. Credinta este Vointa. Dorintele sunt lucruri care trebuie satisfacute, iar Vointa este o forta. Vointa schimba spatiul din jurul nostru…” (Paulo Coelho)

23. ”Daca se poate verifica, nu avem nevoie de credinta… Credinta este pentru ceea ce se afla de partea cealalta a ratiunii. Credinta este cea care face ca viata sa fie suportabila, cu toate tragediile si ambiguitatile si brustele ei bucurii uimitoare.” (Madeleine L’Engle)

24. ”Credinta este o oaza in inima, care nu o sa fie ajunsa de caravana gandirii.” (Khalil Gibran)

25. ”Credinta este absolut necesara si in acelasi timp imposibila.” (Stanislaw Lem)

26. ”Credinta si Ratiunea sunt ca doua aripi ale spiritului uman prin care acesta se inalta la adevar.” (Papa Ioan Paul II)

27. ”Trebuie sa fie reconfortant sa ai credinta astfel. Sa crezi asa concret ca acolo undeva exista cineva – ceva – care ne pazeste, ne tine in siguranta, testandu-ne numai cu ce ne putem descurca.” (Hannah Harrington)

28. ”Orice credinta care trebuie sustinuta de dovezile simturilor, nu este credinta adevarata.” (A.W. Tozer)

29. ”Credinta, in sensul in care folosesc aici acest cuvant, este arta de a detine lucruri pe care ratiunea le-a acceptat deja, in ciuda schimbarilor starii de spirit pe care le ai.” (C.S. Lewis)

30. ” Nu puterea credintei tale te salveaza, ci obiectul credintei tale.” (Timothy Keller)

31. ”Credinta este privirea sufletului catre un Dumnezeu salvator.” (A.W. Tozer)

32. ”Credinta nu prea este ceva in ce credem, este ceva ce traim.” (Joseph B. Wirthlin)

33. Credinta poate fi definita pe scurt ca fiind o convingere ilogica in aparitia improbabilului.” (H.L. Mencken)

34. ”Credinta este primul lucru pe care trebuie sa-l impachetezi in cufarul sperantei.” (Sarah Breathnach)

35. ”Necredinta este mai rezistenta decat credinta pentru ca este sustinuta de simturi.” (Gabriel Garcia Marquez)

36. ”Credinta nu elimina intrebarile. Dar credinta stie unde sa le duca.” (Elisabeth Elliot)

37. ”Credinta in ceva si entuziasmul pentru ceva sunt lucrurile care fac ca viata sa merite sa fie traita.” (Oliver Wendell Holmes Sr.)

38. ”Credinta in Dumnezeu include credinta in timpul si sincronizarea lui Dumnezeu.” (Neal A. Maxwell)

39. ”Atunci cand nu mai ai nimic, Dumnezeu iti pregateste ceva. Depinde de tine sa ajungi sa gasesti ceea ce Dumnezeu ti-a pregatit.” (Robert Schuler)

40. ”Credinta este ca un radar care vede prin ceata – realitatea lucrurilor la o distanta la care ochiul omului nu poate vedea.” (Corrie ten Boom)

41. ”Credinta mea este suficient de mare incat sa accepte toate minunile lui Dumnezeu.” (Kirsten Miller)

42. ”Am invatat ca, credinta si stiinta sunt doua fete ale aceleasi monede, separate doar de o intindere mica dar suficient de mare incat o parte nu o poate vedea pe cealalta. Ele nu stiu ca sunt legate.” (Mary E. Pearson)

43. ”In anumite zile, cel mai mare act de credinta este acela de a te trezi si de-a infrunta o noua zi.” (Amy Gatliff)

44. ”Un om curajos este si plin de credinta.” (Marcus Tullius Cicero)

45. ”Sa-ti pese mai mult de un graunte de credinta decat de o tona de emotie.” (Charles H. Spurgeon)

46. ”Chiar si cel mai neinsemnat gest este sfant daca este plin de credinta.” (Franz Kafka)

47. ”Credinta nu este despre a gasi un inteles in lume, poate ca asa ceva nu exista – credinta este increderea in capacitatea noastra de a creea vieti cu rost.” (Terry Tempest Williams)

48. ”Pentru cel care are credinta, nu este necesara nicio explicatie. Pentru cel fara credinta, nicio explicatie nu este posibila.” (St. Thomas Aquinas)

49. ”Credinta este un loc al misterului, unde ne gasim curajul sa credem in ceea ce nu putem vedea si puterea sa renuntam la teama noastre de incertitudine.” (Brene Brown)

50. ”Uneori este usor sa-ti pierzi credinta in oameni. Iar alteori, un singur act de bunatate este tot ce trebuie ca sa-ti revina din nou speranta.” (Randa Abdel-Fattah)

51. ”Credinta este sa accepti ceea ce nu are sens, ceea ce nu poti dovedi, dar stii in sufletul tau ca este adevarat.” (Megan McCafferty)

52. ”Toate sunt inconstante cu exceptia credintei din suflet, care schimba lucrurile si le umple inconstanta cu lumina…” (James Joyce)

53. ”Credinta este o cunoastere in inima, dincolo de orice dovada.” (Khalil Gibran)

54. ”Vietile noastre sunt singura exprimare semnificativa a ceea ce credem si in Cine credem. Iar singura noastra bogatie, pentru fiecare dintre noi, este credinta noastra.” (Gordon B. Hinckley)

55. ”O credinta care nu poate supravietui coliziunii cu adevarul nu merita regrete.” (Arthur C. Clarke)

56. ”Credinta este sa realizezi ca primesti mereu ceea ce ai nevoie.” (Sri Sri Ravi Shankar)

57. ”Pentru a avea credinta in propria ta cale, nu trebuie sa dovedesti ca, calea altcuiva este gresita.” (Paulo Coelho)

58. ”Credinta este ca dragostea: nu se lasa fortata.” (Arthur Schopenhauer)

59. ”Majoritatea pacientilor mei nu a constat din credinciosi, ci din aceia care si-au pierdut credinta.” (C.G.Jung)

60. ”Credinta iti da o forta interioara si un sentiment de echilibru si perspectiva in viata.” (Gregory Peck)

61. ”Dumnezeu nu ne cere sa avem succes, ne cere doar sa fim credinciosi.” (Maica Tereza)

62. ”Pactum serva – Pastreaza credinta.” (Horatius)

63. ”Credinta nu inseamna ca nu te indoiesti niciodata. Inseamna numai ca nu actionezi niciodata doar pe baza indoielilor tale.” (Orson Scott Card)

64. ”Credinta constienta este libertate. Credinta emotionala este sclavie. Credinta mecanica este prostie.” (G.I. Gurdjieff)

65. ”Fiecare moment de ingrijorare, anxietate sau stres, reprezinta lipsa de credinta in miracole, pentru ca ele nu inceteaza niciodata.” (T.F. Hodge)

Anunțuri publicitare