1. ”Nu exista steag destul de mare sa acopere rusinea de a ucide oameni inocenti.” (Howard Zinn)

2. ”Patriotismul este, fundamental, o convingere ca o anumita tara este cea mai buna din lume doar pentru ca te-ai nascut in ea…” (George Bernard Shaw)

3. ”Aici este tara ta. Pretuieste aceste minuni naturale, pretuieste resursele naturale, pretuieste istoria si romantismul ca pe o mostenire sfanta, pentru copiii tai si pentru copiii copiiilor tai. Nu lasa oamenii egoisti sau cu interese lacome sa-ti  jupoaie tara de frumusetile, de bogatiile si de romantismul ei.” (Theodore Roosevelt).

4. ”Imi iubesc tara, nu guvernul.” (Jesse Ventura)

5. ”Orice nebun mizerabil, care nu are nimic de care sa fie mandru, adopta ca ultima resursa mandria in natiunea de care apartine; este gata si fericit sa-i apere toate defectele si toate nebuniile, compensand astfel inferioritatea proprie.” (Arthur Schopenhauer)

6. ”Nationalismul este o boala infantila. Este pojarul omenirii.” (Albert Einstein)

7. ”Suntem foarte defensivi si, prin urmare agresivi, cand ne agatam de o anumita credinta, de dogme sau cand ne inchinam nationalitatii noastre speciale, cu carpa care se numeste steag.” (Jiddu Krishnamurti)

8. ”In adorarea natiunii lor, oamenii se inchina si dispretuiesc pe altii, iar acesta nu este un lucru sanatos.” (C.J. Sansom)

9. ”Daca nationalitatea este consimtita, statul este constrangere.” (Henri – Frederic Amiel)

10. ”Nationalismul este foamete temperata de amagirea de sine.” (George Orwell)

11. ”Nationalismul este un instrument ce se foloseste tot mai mult de lideri pentru a-si consolida autoritatea, in special cand se afla in dificultate economica si conditii politice dificile.” (Richard N. Haass)

12. ”Intregul nationalism poate fi inteles ca un fel de narcisism colectiv.” (Geoff Mulgan)

13. ”Natiunile al caror nationalism este distrus, sunt supuse ruinii.” (Muammar al-Gaddafi)

14. ”Nationalismul are modul lui de a asupri pe ceilalti.” (Noam Chomsky)

15. ”Hai sa fim atenti cand vine vorba de nationalismul ingust!” (James A. Forbes)

Anunțuri publicitare