1. ”Tinerii nu fac intotdeauna ceea ce li se spune, dar in cazul in care reusesc sa se scoata si sa faca ceva minunat, uneori scapa de pedeapsa.” (Rick Riordan)

2. ”Pedeapsa mincinosului nu consta catusi de putin in faptul ca nu este crezut, ci in faptul ca el nu poate sa creada pe altcineva.” (George Bernard Shaw)

3. ”Cand un om este pedepsit pentru sinceritate, acesta invata sa minta.” (Criss Jami)

4. ”Toate pedepsele sunt o prostie; toate pedepsele in sine sunt rele.” (Jeremy Bentham)

5. ”Mi-au spus ca in apropierea unei pedepse se trezeste pocainta in criminal si uneori, trezeste un autentic sentiment de remuscare in cea mai indarjita inima; mi-au spus ca acest lucru se datoreaza temerii.” (Fyodor Dostoevsky)

6. ”Nu doar prizonierii devin niste brute si indarjiti prin pedeapsa corporala, ci si aceia care comit actul sau sunt prezenti pentru a asista.” (Anton Chekhov)

7. ”Omul care are o constiinta, sufera in timp ce isi recunoaste pacatul. Aceasta este pedeapsa lui.” (Fyodor Dostoevsky)

8. ”Pedeapsa este dreptate pentru cei nedrepti.” (Sfantul Augustin)

9. ”Pedeapsa nu este facuta pentru razbunare, ci pentru a diminua criminalitatea si a reforma criminalul.” (Elizabeth Fry)

10. ”Pedeapsa ne-ar putea face sa ascultam ordinele primite, dar cel mult ne invata supunerea fata de autoritate, nu autocontrol care ne intareste respectul de sine.” (Bruno Bettelheim)

11. ”Trebuie sa intelegem diferenta dintre disciplina si pedeapsa. Pedeapsa este ceea ce faci cuiva; disciplina este ceea ce faci pentru cineva.” (Zig Ziglar)

12. ”Prima si cea mai mare pedeapsa a pacatosului este constiinta pacatului.” (Lucius Annaeus Seneca)

13. ”O pedeapsa pentru unii, pentru altii un dar si pentru multi o favoare.” (Lucius Annaeus Seneca)

14. ”Metoda pedepsei colective, pana acum s-a dovedit a avea efect.” (Moshe Dayan)

15. ”Toate durerile sunt o pedeapsa si fiecare pedeapsa este cauzata atat de iubire cat si de justitie.” (Joseph de Maistre)

Anunțuri publicitare