1. ”Creearea a o mie de paduri se afla intr-o ghinda.” (Ralph Waldo Emerson)

2. ”Prin consumul de carne impartasim responsabilitatea schimbarilor climatice, distrugerii padurilor noastre, precum si otravirea aerului si a apei. Simplul act de a deveni vegetarian va face o diferenta in starea de sanatate a planetei noastre.” (Thich Nhat Hanh)

3. ”O natiune care-si distruge pamanturile, se autodistruge. Padurile sunt plamanii tarii noastre, purificarea aerului si a da putere proaspata poporului nostru.” (Franklin D. Roosevelt)

4. ”In cazul in care albina ar disparea de pe fata pamantului, omul ar mai avea doar patru ani de trait.” (Albert Einstein)

5. ”Toate au valoarea lor si fiecare contribuie la valoarea celorlalti.” (J. R. R. Tolkien)

6. ”Utilizarea umana, populatia si tehnologia au ajuns la anumit stadiu in care pamantul nu mai accepta prezenta noastra cu tacere.” (Dalai Lama XIV)

7. ”Natiunea se comporta bine in cazul in care trateaza resursele naturale ca pe bunuri care trebuie sa ajunga la generatia urmatoare, crescute si nu depreciate, cu valoare.” (Theodore Roosevelt)

8. ”Nu ar trebui sa fie responsabilitatea consumatorului sa descopere ce este rau si ce este bun, ce este distructiv pentru mediu si ceea ce este durabil. Produsele alimentare nocive si distructive ar trebui sa fie ilegale. Nu avem nevoie de optiunea de a cumpara copiiilor jucarii facute cu vopsea de plumb, ori aerosoli cu clorofluorocarburi, sau medicamente cu efecte secundare nemarcate. Si nu aveam nevoie de optiunea de a cumpara animale de fabrica-crescatorie.” (Jonathan Safran Foer)

9. ”Marea provocare a secolului XXI este de a ridica oamenii de pretutindeni la un nivel de trai decent pastrand cat mai mult posibil din restul vietii.” (Edward O. Wilson)

10. ”Omul a pierdut capacitatea de a prevedea si de a preveni. El va sfarsi prin a distruge pamantul.” (Albert Schweitzer)

11. ”Facand comparatie cu padurea sau ecosistemul acvatic, pasunea este instabila. Necesita conditii geologice si climatice destul de precise, iar daca aceste conditii nu sunt mentinute – daca ploua prea mult, ori prea putin – se transforma rapid intr-o padure sau intr-un desert, amandoua fiind dominate de plante lemnoase. Aceasta instabilitate se reflecta in carierele spectaculoase dar scurte, ale diferitelor faune de pasuni. Umanitatea, cu simbioza sa orbitoare, pre-adaptare si neotenie este cea mai spectaculoasa dintre acestea – si poate fi si cea mai scurta.” (David Rains Wallace)

12. ”Natura nu are o problema de design. Oamenii au.” (William McDonough)

13. ”Cand incepi sa calatoresti si sa te gandesti dintr-o perspectiva globala, realizezi cat este de mica planeta si cat suntem de pradatori pentru ecologia sa.” (Patrick Pichette)

14. ”Prima lege a ecologiei e ca toate sunt legate de toate celelalte.” (Barry Commoner)

15. ”Tot ceea ce cer este sa comparam constiinta umana cu spirocheta ecologica.” (Lynn Margulis)

Anunțuri publicitare