1. ”Dorul de casa traieste in noi toti. Locul sigur unde putem merge asa cum suntem si unde nu suntem pusi la indoiala.” (Maya Angelou)

2. ”Nu vorbi cu strainii. Nu te droga. Nu fuma. Nu bea si conduce. Nu face sex. Foloseste prezervativul. Foloseste crema de protectie. Poarta centura. Poarta casca. Daca vezi ceva, spune ceva. Doar spune nu. Opreste-te, cazi si rasuceste-te. Opreste-te, priveste si asculta. Uita-te in ambele sensuri inainte de a traversa strada…

Siguranta este o iluzie. Lucruri rele se pot intampla oricui oricand, chiar daca urmezi regulile sau nu. Poti controla la stanga, la dreapta, sa controlezi din nou la stanga inainte sa cobori de pe trotuar pe trecerea de pietoni, dar asta nu o sa opreasca un tampit anonim cu masina lui de rahat sa te bage la terapie intensiva…” (Megan McCafferty)

3. ”Nimeni nu vrea sa cada intr-o plasa de siguranta, pentru ca inseamna ca structura in care traiesc este intr-o stare de colaps si nu au de ales decat sa se rostogoleasca in jos. Cu toate acestea, asta bate alternativa.” (Lemony Snicket)

4. ”Nu exista alta siguranta decat Dumnezeu.” (Beth Nimmo)

5. ”Am ajuns ca descopar ca ”sigur” era o iluzie, un pretext pe care adultii il infasoara in jurul copiiilor lor – si uneori in jurul lor – pentru a face ca lumea sa para mai confortabila. Am descoperit ca sub acea suprafata subtire a ”hai sa ne prefacem”, se ascund monstri si cosmaruri. Unii dintre monstrii au fost oameni pe care ii cunosteam. Oameni in care credeam ca putem avea incredere.” (Holly Lisle)

6. ”Daca te-ai pus intr-o pozitie in care cineva trebuie sa te vada pentru ca tu sa fii  in siguranta – sa te vada, si sa-i pese – ai ratat deja.” (Neal Stephenson)

7. ”In noi insine trebuie cautata siguranta. De mana noastra dreapta trebuie lucrat.” (William Wordsworth)

8. ”Dorinta de siguranta sta impotriva oricarei intreprinderi mari si nobile.” (Tacitus)

9. ”La sfarsitul zilei, telurile sunt simple: siguranta si securitate.” (Jodi Rell)

10. ”Siguranta oamenilor ar trebui sa fie cea mai importanta lege.” (Marcus Tullius Cicero)

11. ”Aceia care renunta la libertatea esentiala pentru putina siguranta temporara, nu merita nici libertatea si nici siguranta.” (Benjamin Franklin)

12. ”Frica este fundatia sigurantei.” (Tertullian)

13. ”Adevarata siguranta publica necesita o colaborare intre fortele legii si comunitate.” (Betsy Hodges)

14. ”Siguranta este ceva ce se intampla intre urechile tale, nu ceva ce tii in maini.” (Jeff Cooper)

15. ”Insignifianta noastra este deseori cauza sigurantei noastre.” (Aesop)

Anunțuri publicitare