1. ”Modul inteligent de a pastra oamenii pasivi si ascultatori este de a limita strict spectrul de opinie acceptabil, dar sa permiti dezbaterea foarte libera in acest spectru…” (Noam Chomsky)

2. ”Este in regula sa nu fi de acord cu gandurile sau opiniile exprimate de alte persoane. Aceasta nu-ti da dreptul sa negi niciun sens pe care l-ar putea avea. Nici nu-ti da dreptul sa acuzi pe cineva ca isi exprima slab convingerile doar pentru ca tie nu-ti place ceea ce spun. Invata sa recunosti scrisul de calitate atunci cand citesti, chiar daca inseamna sa-ti depasesti mandria si sa-ti deschizi mintea dincolo de ceea ce este confortabil.” (Ashly Lorenzana)

3. ”Exista de fapt doua lucruri: stiinta si opinie; prima naste cunoastere, iar a doua ignoranta.” (Hipocrate)

4. ”Sa nu te gandesti sa tragi una in creierul unei alte persoane pentru ca opinia ei difera de a ta. Ar fi la fel de rational sa te bati in cap pentru ca esti diferit de cel care erai cu zece ani in urma.” (Horace Mann)

5. ”Faptul ca o opinie a avut loc pe scara larga, nu este o dovada, indiferent daca aceasta nu este cu totul absurd; intr-adevar, avand in vedere imbecilitatea majoritatii omenirii, o credinta raspandita pe o scara larga este mai probabila sa fie proasta decat sensibila.” (Bertrand Russell)

6. ”Sa ai o parere proasta despre tine nu este ”modestie”. Este distrugere de sine. Sa-ti ridici in slavi unicitatea nu este ”egotism”. Este o conditie necesara pentru fericire si succes.” (Bobbe Sommer)

7. ”Daca iti alimentezi calatoria cu opiniile altora, o sa ramai fara combustibil.” (Steve Maraboli)

8. ”Fiecare om are dreptul la propria opinie, dar niciun om nu are dreptul sa greseasca in faptele lui.” (Bernard M. Baruch)

9. ”Opinia ta nu este realitatea mea.” (Steve Maraboli)

10. ”Opiniile care sunt detinute cu pasiune sunt intotdeauna cele pentru care nu exista niciun motiv bun; intr-adevar, pasiunea este masura lipsei de convingere rationala a detinatorilor. Opiniile in politica si religie sunt aproape mereu pline de pasiune.” (Bertrand Russell)

11. ”Pentru a afla parerea ta reala despre cineva, judeca impresia pe care o ai cand vezi prima scrisoare de la ei.” (Arthur Schopenhauer)

12. ”Timpul sterge fictiunile opiniei si confirma deciziile naturii.” (Marcus Tullius Cicero)

13. ”Daca un om nu este dispus sa-si asume riscuri pentru opiniile lui, ori opiniile lui nu sunt bune, ori el nu este bun.” (Ezra Pound)

14. ”Opinia este de obicei ceva ce au oamenii atunci cand le lipsesc informatiile detaliate.” (Idries Shah)

15. ”Foarte multi oameni confunda opinia cu gandul.” (Herbert V. Prochnow)

Anunțuri publicitare