1. ”Faceti lucruri, fiti curiosi. Nu asteptati sa va impinga inspiratia sau sa va sarute societatea pe frunte. Fiti atenti. Totul este despre a acorda atentie. Atentia este vitalitate. Va conecteaza cu ceilalti. Va face sa fiti dornici. Ramaneti dornici.” (Susan Sontag)

2. ”Nu te increde in impresiile generale, dar concentreaza-te asupra detaliilor.” (Arthur Conan Doyle)

3. ”Nu este important ceea ce auziti ca se spune, ci ceea ce observi.” (Michael Connelly)

4. ”Cred ca treaba mea este sa observ oamenii si lumea, si nu sa ii judec. Sper mereu sa ma pozitionez departe de asa zisele – concluzii. As dori sa las totul larg deschis pentru toate posibilitatile din lume.” (Haruki Murakami)

5. ”Esti una dintre rarele persoane care-si poate separa observatia de perceptie…vezi ceea ce este, unde cei mai multi oameni vad ceea ce se asteapta.” (Tsitsi Dangarembga)

6. ”Deseori, observarea iti spune mai multe despre observator decat despre cel observat.” (Chris Geiger)

7. ”A observa si a intelege sunt doua lucruri diferite.” (Mary E. Pearson)

8. ”Amintiti-va. In interiorul vostru aveti un observator, un constant martor neutru la postura ta, la gest, expresia faciala, respiratie, gust, impresiile de lumina si sunet. Sa nu sari sa interpretezi. Doar fii acolo sa observi.” (Jonathan Price)

9. ”Nu avem nevoie sa participam la cursuri de pregatire pentru toate cele. Observarea deschide in jurul nostru ferestre catre cunoastere.” (Sukant Ratnakar)

10. ”Persoana care poate invata prin observare, poate crea propria cultura.” (Santosh Kalwar)

11. ”O calatorie de observare trebuie sa lase cat mai mult posibil la voia intamplarii. Miscarea aleatoare este cel mai bun plan de observare maxima.” (Tahir Shah)

12. ”Sursa tuturor luminilor este in ochi.” (Alan Wilson Watts)

13. ”Nu poti face o observare clara daca nu esti in domeniu. Nu poti fi un observator pur daca nu esti in domeniu.” (Toba Beta)

14. ”Puterea unei observari exacte este deseori numita cinism de cei care nu o au.” (George Bernard Shaw)

15. ”Exactitatea observarii este echivalentul unei gandiri exacte.” (Wallace Stevens)

Anunțuri publicitare