1. ”Cand un barbat isi spune opinia, este un barbat. Cand o femeie isi spune opinia, este o curva.” (Bette Davis)

2. ”Imi imaginez iadul astfel: punctualitate Italiana, umor German si vin Englezesc.” (Peter Ustinov)

3. ”Daca ma etichetezi, ma anulezi.” (Soren Kierkegaard)

4. ”Nu ma potrivesc cu niciun stereotip. Si ma plac astfel.” (C. JoyBell C.)

5. ”In loc sa fie prezentati stereotipurilor de varsta, sex, culoare, clasa sau religie, copiii trebuie sa aiba posibilitatea de a invata ca in fiecare zona, unii oameni sunt dezgustatori si unii sunt incantatori.” (Margaret Mead)

6. ”Se poate intampla orice atunci cand feminitatea o sa inceteze sa fie o ocupatie protejata.” (Virginia Woolf)

7. ”Cred ca a fii corespunzator este un lucru supraestimat. Prefer sa fiu necorespunzatoare… A fii necorespunzator inseamna sa fii cine esti, chiar daca lumea insista ca trebuie sa te schimbi. Sa fii necorespunzator inseamna sa-ti iei spatiu, sa nu iti ceri scuze pentru ceea ce esti, si sa nu fi de acord cu cei care cauta sa te eticheteze cu stereotipuri.” (Golda Poretsky)

8. ”Problema asteptarilor nesatisfacute in casnicie este in primul rand o problema de stereotipuri. Fiecare fiinta umana de pe aceasta planeta este o persoana unica. Din moment ce casnicia este inevitabil o relatie intre doua persoane unice, nicio casnicie nu va fi exact ca o alta. Totusi, avem tendinta sa ne casatorim cu viziuni explicite a ceea ce ar trebui sa fie o casnicie ”buna”. Apoi suferim enorm incercand sa fortam relatia pentru a corespunde stereotipurilor si din vina nevrotica si mania pe care o traim cand nu reusim sa o scoatem la capat.” (M. Scott Peck)

9. ”Stereotipurile se intampla. Incerc sa nu le imbratisez dar nici sa le evit.” (Danny Pudi)

10. ”Stereotipurile sunt rapide si usoare, dar sunt minciuni, iar adevarul are nevoie de timpul lui.” (Deb Caletti)

11. ”Un stereotip poate fi negativ sau pozitiv, dar pana si cele pozitive au doua probleme: sunt clisee si prezinta o fiinta umana ca fiind mult mai simpla si uniforma decat orice alta fiinta umana este cu adevarat.” (Nancy Kress)

12. ”Stereotipurile isi pierd puterea cand lumea se descopera a fi mai complexa decat o sugereaza stereotipul. Cand aflam ca indivizii nu se potrivesc in grupul stereotip, atunci acesta incepe sa se destrame.” (Ed Koch)

13. ”Trebuie sa respingem nu doar stereotipurile in care ne incadreaza ceilalti cat si cele in care ne incadram noi insine.” (Shirley Chisholm)

14. ”Stereotipurile exista, dar trebuie sa trecem prin ele.” (Forest Whitaker)

15. ”Nu ar trebui sa judecam oamenii prin prisma propriilor noastre stereotipuri.” (Regina Rania a Iordanului)

Anunțuri publicitare