1. ”N-am facut niciodata nimic in functie de ce a vrut altcineva. Cred ca de aceea sunt fericita. Fac totul 100% – chiar si pasii mei gresiti. Stiu cand sunt gata sa stric, si am s-o fac complet. Asa am fost si cand eram copila. Chiar si ca adult, ma uit inapoi la unele lucruri si fac: ”Nu-mi vine sa cred ca am facut asta”. Dar pot si sa merg inapoi si sa spun: ”Am facut asta, stiu ca sunt responsabila de asta si pot compensa”, si putem rade cu totii, pentru ca este greseala mea. Incerc sa nu dau vina pe altcineva, cu exceptia cazului in care stiu sigur ca este vina altcuiva – si atunci nu am nicio problema in a arata cu degetul.” (Sandra Bullock)

2. ”Ridicam in mod obisnuit o bariera numita vina, care ne impiedica sa comunicam cu adevarat cu ceilalti, pe care o fortificam cu conceptele noastre apropo de cine are dreptate si cine greseste. Facem asta cu oamenii care ne sunt cel mai aproape si o facem cu sistemele politice, cu tot felul de lucruri care nu ne plac la asociatii nostri sau la societate.

Este un instrument foarte comun, vechi, bine perfectionat pentru a incerca sa te simti mai bine. A da vina pe altii… A da vina este un mod de a-ti proteja inima, incercand sa protejezi ce este moale si deschis si delicat in tine. mai degraba decat propria durere, am lupta sa gasim un teren confortabil.” (Pema Chodron)

3. ”Vietile unor oameni fara vina, sunt de invinuit pentru o afacere buna.” Dorothy L. Sayers)

4. ”Daca sufletul este lasat in intuneric, se vor comite pacate. cel vinovat nu este cel care comite pacatul, ci vinovat este cel care cauzeaza intunericul.” (Victor Hugo)

5. ”Inima pacatoasa invinuieste.” (Toba Beta)

6. ”Nimeni nu te va invinui vreodata pentru ca incerci sa intrepti lucrurile.” (Lorii Myers)

7. ”Exista suficienta durere in aceasta lume fara sa cautam mereu a cui este vina.” (Lisa Samson)

8. ”Nu ucide mesagerul.” (Sofocle)

9. ”Opreste-te din a arata cu degetul si sa dai vina pe altii. Viata ta se poate schimba numai in masura in care tu iti asumi responsabilitatea pentru ea.” (Steve Maraboli)

10. ”Mergem la trecut pentru a da vina – din moment ce trecutul nu poate argumenta. Mergem la trecutul nostru pentru a cere socoteala pentru nenorocirile noastre actuale.” (Glen Duncan)

11. ”Nu vei deveni niciodata cine vrei sa fii, daca vei continua sa dai vina pe oricine altcineva pentru cine esti.” (Habeeb Akande)

12. ”Atitudinea de victima produce iluzia de defect & vina care te orbeste de la simplul adevar al cauzei & efect.” (Steve Maraboli)

13. ”Cand se intampla ceva oribil, este natura umana sa vrem sa invinuim pe cineva. Vrem ca cineva sa fie tras la raspundere, chiar daca uneori lucrurile se intampla.” (Meg Cabot)

14. ”Nu ar trebui sa dai vina pe altii pentru conditiile pe care le suporti; fiecare dintre noi avem libertatea de a urma calea pe care ne-o dorim in viata.” (Steven Redhead)

15. ”Exista un lux in auto-repros. Cand dam vina pe noi, simtim ca nimeni altcineva nu are dreptul de a da vina pe noi.” (Oscar Wilde)

16. ”Nu te lamenta sau sa dai vina pe altii, tu esti cel care a ales persoana gresita. Acum ridica-te, stergeti lacrimile si corecteaza-ti statisticile si fa o alegere mai inteleapta. Invata sa judeci oamenii, invata de la maestrul tau (Dumnezeu, parinti, profesor, prietenul cel mai bun).” (Nikhil Yadav)

Anunțuri publicitare