1. ”Introvertii, in contrast, pot avea abilitati sociale puternice si sa bucura de petreceri si intalniri de afaceri, dar dupa un timp ajung sa-si doreasca sa fie acasa, in pijamalele lor. Acestia prefera sa-si devoteze energiile lor sociale prietenilor apropiati, colegilor si familiei. Asculta mai mult decat vorbesc, gandesc inainte sa vorbeasca, si de multe ori simt ca se exprima mai bine in scris decat in conversatie. Tind sa le displaca conflictele. Multi au groaza de conversatii superficiale, dar savureaza discutiile profunde.” (Susan Cain)

2. ”Sa-i spui unui introvertit sa mearga la o petrecere este ca si cum ai spune unui sfant sa mearga la Dracu.” (Criss Jami)

3. ”Lasa un extrovertit singur pentru doua minute si se va intinde sa-si ia celularul. In contrast, dupa o ora sau doua de socializare, noi introvertitii avem nevoie sa ne oprim si sa ne reincarcam. Propria mea formula este de aproximativ doua ore singur la fiecare ora de socializare. Asta nu inseamna antisocial. Nu este un semn de depresie. Nu este necesara vreo medicamentatie. Pentru introvertiti, sa fie singuri cu gandurile lor, este la fel de reconfortant ca dormitul, la fel de nutritiv ca si mancatul. Motto-ul nostru: Eu sunt ok, tu esti ok – in doze mici.” (Jonathan Rauch)

4. ”Cat de intensa poate fi dorinta de a scapa de nulitatea si prostia limbutiei umane, sa te refugiezi in natura, aparent atat de muta, sau in inutilitatea unei lungi si opresive munci, a unui sunet de somn, ori muzici adevarate, ori a unui intelegeri umane reduse de emotie la mutenie!” (Boris Pasternak)

5. ”In timp ce introvertitul reflecta asupra intrebarii (gandeste inainte), extrovertitul ia acest lucru ca pe o invitatie de-a umple golul (vorbeste inainte). Atat timp cat introvertitul nu intrerupe, extrovertitul continua sa umple spatiul interpersonal cu vorba. Dar cat timp vorbeste extrovertitul, introvertitul nu poate gandi si sta mut. Mutenia inseamna ca invitatia este inca valabila, si vorbitul continuat asigura ca introvertitul ramane tacut. Pana cand extrovertitul face o pauza sa intrebe, capul introvertitului bubuie si acesta doreste sa iasa de acolo pentru a putea gandi. Extrovertitul presupune ca introvertitul nu are nimic de spus, asa ca merge mai departe.” (Laurie Helgoe)

6. ”Din acest motiv este greu uneori pentru introvertiti sa-si gaseasca cuvintele: uram cu adevarat compromisurile, iar cuvintele sunt mereu un compromis.” (Laurie Helgoe)

7. ”Cand unui introvertit ii pasa de cineva, acesta vrea de asemenea contact, nu atat de mult pentru a tine pasul cu evenimentele din viata celeilalte persoane, ci pentru a tine pasul cu ceea ce este in interior: evolutia ideilor, valorile, gandurile si sentimentele.” (Laurie Helgoe)

8. ”Orice fel de introvertit esti, unii oameni vor gasi ca esti ”prea mult” in anumite sensuri si ”nu suficient” in altele.” (Laurie Helgoe)

9. ”Pentru introvertiti, care au o energie limitata pentru interactiune, trebuie sa fim mult mai atenti si chibzuiti cu cine ne intalnim – ceea ce, din fericire, este ceea ce facem cel mai bine.” (Laurie Helgoe)

10. ”Introvertitii isi pastreaza cele mai bune lucruri in interior – asta pana cand este gata. Iar acest lucru ii innebuneste pe extrovertiti! Explicatia pentru comportamentul introvertitilor – iar aici trebuie sa fie o explicatie pentru comportament, spun extrovertitii – este ca el sau ea este antisocial(a), neinformati sau pur si simplu snob(a).” (Laurie Helgoe)

11. ”Avand in vedere ca introvertii sunt storsi prin interactiune, puteam avea o imensa placere urmarind scena din jurul nostru.” (Laurie Helgoe)

12. ”Rareori ma simt singura cand sunt doar cu mine; deseori ma simt singura in grupuri si gramezi.” (Laurie Helgoe)

13. ”Intr-un fel sunt un introvert. Poate exista o incapere plina de oameni, ca eu voi merge sa stau intr-un colt.” (Kevin Gates)

14. ”Cand un introvertit este tacut, nu presupune ca este in depresie, snob sau inadecvat din punct de vedere social.” (Laurie Helgoe)

15. ”Pentru un introvertit mediul sau este el insusi si nu poate fi niciodata supus unor schimbari surprinzatoare sau neprevazute.” (Quentin Crisp)

Anunțuri publicitare