1. ”Cred ca este bine ca o persoana sa petreaca timp de una singura. Ii da oportunitatea sa descopere cine este si sa isi dea seama de ce este mereu singura.” (Amy Sedaris)

2. ”Singura persoana care ma poate trage in jos sunt eu. Iar eu nu mai am de gand sa ma las sa ma trag in jos.” (C. JoyBell C.)

3. ”Inteleapta este cea care stie ca nu stie.” (Jostein Gaarder)

4. ”Sunt cel mai mare critic al meu. Inainte ca oricine altcineva sa ma critice, deja m-am criticat eu insumi. Dar pentru restul vietii mele, o sa fiu cu mine si nu vreau sa-mi petrec viata cu cineva care este mereu critic. Deci, am sa ma opresc din a fii propriul meu critic. Este timpul sa accept toate marile lucruri despre mine.” (C. JoyBell C.)

5. ”Am gasit puterea sa accept adevarul despre cine sunt. Poate ca nu este un adevar pe care ceilalti il pot accepta, dar nu pot trai altfel. Cum ar fi sa traiesti o minciuna in fiecare minut al vietii tale.” (Alison Goodman)

6. ”Stiu ca sunt inteligent, pentru ca stiu ca nu stiu nimic.” (Socrate)

7. ”Fara cunoastere de sine, fara a intelege functiile si cum lucreaza aceasra masinarie, omul nu poate fi liber, nu se poate indruma si va ramane mereu un sclav.” (G. I. Gurdjieff)

8. ”Recunoscand cine esti, nu este un subtext al vietii. Este punctul principal.” (Kiana Davenport)

9. ”Uneori ma rog nu pentru cunoastere de sine in general, ci pentru suficienta cunoastere pentru moment, atat cat pot suporta si folosi pe moment; mica doza zilnica.” (C. S. Lewis)

10. ”Eu numesc un om treaz pe cel care, cu cunoastere constienta si intelegere, poate percepe adancile puteri lipsite de ratiune din sufletul lui, toate puterile lui cele mai tainice, dorinte si slabiciuni si stie cum sa se ia in calcul pe el insusi.” (Hermann Hesse)

11. ”Avem cu totii un ghid mai bun in noi insine, daca i-am da atentie, decat oricare alta persoana poate fi.” (Jane Austen)

12. ”Nu conteaza pe cine iubesti ori de unde te muti si unde te vei muta, te iei mereu cu tine. Daca nu stii cine esti ori te-ai uitat ori ratacit, atunci vei simti mereu ca nu stii de unde apartii. Oriunde.” (Sarah Breathnach)

13. ”Cea mai aventuroasa calatorie la care sa te imbarci, este calatoria catre tine; cel mai emotionant lucru de descoperit, este cine esti cu adevarat; cel mai de pret lucru pe care il poti gasi, sunt toate piesele tale; cel mai special portret pe care il poti recunoaste, este portretul sufletului tau.” (C. JoyBell C.)

14. ”Sa te cunosti pe tine insuti inseamna sa te studiezi in actiune cu o alta persoana.” (Bruce Lee)

15. ”Niciodata nu e prea tarziu sa inveti ceva de baza jenant, stupid de evident despre tine insuti.” (Alain de Botton)

Anunțuri publicitare