1. ”Viziunea ta o sa devina clara doar cand o sa poti vedea in inima ta. Cine priveste in exterior, viseaza; cine priveste in interior, se trezeste.” (C. G. Jung)

2. ”Cautam peste tot fericirea, dar suntem ca cersetorul lui Tolstoi, care si-a petrecut viata asezat pe oala cu aur. Comoara ta – perfectiunea ta – este deja in interiorul tau. Dar sa o revendici, trebuie sa renunti la agitatia mintii si sa abandonezi dorintele ego-ului si sa intri in tacerea inimii.” (Elizabeth Gilbert)

3. ”Problema cu introspectia este ca nu are sfarsit.” (Philip K. Dick)

4. ”Adevarul sufera din prea multa analizare.” (Frank Herbert)

5. ”Cineva ar putea argumenta ca marea majoritate a necazurilor din lume este cauzata de introspectie.” (Nick Hornby)

6. ”Inainte sa vorbesti, recunoaste ce anume motiveaza cuvintele tale.” (Lama Surya Das)

7. ”Asa-i de cand lumea, cine se introspecteaza prea mult, acela nu mai e de acord nici cu sine insusi, in cele din urma, iar cine nu-i de acord cu sine insusi, acela nu-i capabil sa ia o hotarare.” (Henryk Sienkiewicz)

8. ”Prietene…sa iti pese de sufletul tau…cunoaste-te , pentru ca odata ce ne cunoastem, am putea invata cum sa ne ingrijim.” (Socrate)

9. ”Dar daca acesti ani m-au invatat ceva, atunci am invatat aceasta: nu poti fugi. Niciodata. Singura cale de iesire este inauntru.” (Junot Diaz)

10. ”Sa te cunosti pe sine este inceputul intelepciunii.”  (Aristotel)

11. ”Cine priveste in afara, viseaza; cine priveste inauntru, se trezeste.” (Carl Jung)

12. ”Studiaza-te pe tine insusi. Gaseste-ti punctele forte si fa-le mai puternice, la fel si pe cele slabe si fa-le mai puternice. Studiaza-te cu atentie si te vei vedea asa cum esti cu adevarat.” (William Walker Atkinson)

13. ”Exista momente cand acei ochi din creierul tau se holbeaza la tine.” (Charles Bukowski)

14. ”Calatoria poate fi cea mai recompensatoare forma de introspectie.” (Lawrence Durrell)

15. ”Introspectia este un demon devorator. Trebuie sa-l hranesti cu foarte mult material, multa experienta, multi oameni, multe locuri, multe iubiri, multe creatii si apoi inceteaza din a se mai hrani din tine.” (Anais Nin)

Anunțuri publicitare