1. ”Ori vor sa te omoare, sa te sarute, ori vor sa fie in locul tau.” (Suzanne Collins)

2. ”Invidia este religia mediocrilor. Ii consoleaza, le calmeaza grijile si in final le putrezeste sufletele, permitandu-le sa justifice josnicia si lacomia lor pana cand cred ca acestea sunt virtuti. Astfel de oameni sunt convinsi ca portile raiului vor fi deschise doar pentru bieti nenorociti ca ei, care trec prin viata fara sa lase urme, dar incercarile lor jalnice sa-i deprecieze pe altii si sa-i excluda – si sa-i distruga daca este posibil – cei care, prin simplul fapt al existentei lor, arata propria saracie a spiritului, a mintii si a curajului lor. Binecuvantat sa fie cel la care latra prostii, pentru ca sufletul lui nu o sa apartina niciodata lor.” (Carlos Ruiz Zafon)

3. ”Daca iarba este mai verde de partea cealalta a gardului, poti fi sigur ca factura de apa este mai mare.”(Debbie Macomber)

4. ”Nimic nu este asa de respingator precum norocul altor persoane.” (F. Scott Fitzgerald)

5. ”Invidia este pentru persoanele care nu au stima de sine pentru a fi gelosi.” (Bauvard)

6. ”Invidia noastra dureaza intotdeauna mai mult decat fericirea celor pe care ii invidiem.” (Francois de La Rochefoucauld)

7. ”Nu invidia pe nimeni. Este adevaratul secret al fericirii, cel putin este singurul pe care-l stiu eu.” (Peter S. Beagle)

8. ”Invidia este arta de a numara binecuvantarile altuia in loc sa le numeri pe ale tale.” (Harold G. Coffin)

9. ”Nu ii invidia pe cei care par sa le aiba pe toate, chiar nu le au pe toate. Au ceea ce vor si traiesc viata pe care o vor, dar nu au ceea ce au nevoie cu adevarat.” (Ann Marie Aguilar)

10. ”Invidia sugereaza inferioritate.” (Wayne Gerard Trotman)

11. ”Ca sa afli defectele unei fete, ridic-o in slavi pe prietena ei.” (Benjamin Franklin)

12. ”La toate frumusetile aparent oribile, fiecare cusur loveste o minte invidioasa.” (Benjamin Franklin)

13. ”Farmecu nu poate exista fara ca invidia sociala personala sa fie o emotie comuna si foarte raspandita.” (John Berger)

14. ”Invidia este o miciime a sufletului, care nu poate vedea dincolo de un anumit punct si daca nu ocupa intregul spatiu, se simte exclusa.” (William Haslitt)

15. ”Invidia tanjeste sa gaseasca defecte.” (Wayne Gerard Trotman)

Anunțuri publicitare