1. ”Nu vei fi niciodata fericit daca vei continua sa cauti in ce consta fericirea. Nu vei trai niciodata daca vei continua sa cauti sensul vietii.” (Albert Camus)

2. ”Viata nu are sens. Fiecare dintre noi are sens si-l aducem la viata. Este o pierdere de timp sa ne punem intrebarea asta cand noi suntem raspunsul.” (Joseph Campbell)

3. ”Trebuie sa se de-a un sens vietii din cauza evidentului fapt ca aceasta nu are sens.” (Henry Miller)

4. ”Nu exista un mare sens cosmic pentru toate; exista doar sensul pe care il dam fiecare vietii noastre, un sens individual, o parcela individuala, ca un roman individual, o carte pentru fiecare persoana.” (Anais Nin)

5. ”Fiecare om trebuie sa se uite la el pentru a se invata care este sensul vietii. Nu este ceva descoperit: este o structura.” (Charles-Augustin Sainte-Beuve)

6. ”Daca te reconectezi cu natura si cu pustietatea, nu vei gasi doar sensul vietii, ci vei experimenta si ce insemna sa fi cu adevarat viu.” (Sylvia Dolson)

7. ”De indata ce te uiti la lume printr-o ideologie, esti terminat. Nicio realitate nu se potriveste unei ideologii. Viata este mai mult de atat… De aceea oamenii cauta mereu sensul vietii… Sensul este gasit doar cand mergi mai departe de sens. Viata are sens doar cand o percepi ca pe un mister si cand nu are niciun sens pentru mintea conceptualizata.” (Anthony de Mello)

8. ”Filozofii pot dezbate sensul vietii, dar ai nevoie de un Dumnezeu care poate sa declare sensul vietii.” (Max Lucado)

9. ”Pentru a duce o viata plina de sens, trebuie sa-i pretuiesti pe ceilalti, sa acorzi atentie valorilor umane si sa incerci sa-ti cultivi pacea interioara.” (Dalai Lama XIV)

10. ”Cred ca nu sunt responsabil pentru sensul vietii sau lipsa acestuia, dar cred ca sunt responsabil pentru ceea ce fac cu viata pe care o am.” (Hermann Hesse)

11. ”Daca este intr-adevar vreun sens pentru viata, atunci exista unul si pentru suferinta.” (Viktor E. Frankl)

12. ”Nu cunosc sensul vietii. Nu stiu de ce suntem aici. Cred ca viata este plina de anxietati si frici si lacrimi. E plina de mahnire si poate fi necrutatoare. Si nu vreau sa fiu eu cel care incearca sa spuna cuiva ce inseamna viata. Pentru mine este un mister complet.” (Charles M. Schulz)

13. ”Indiferent cat de imens intunericul, noi trebuie sa ne alimentam cu propria lumina.” (Stanley Kubrick)

14. ”Ce altceva este viata din momentul in care ne nastem decat o lupta pentru a conta, macar pentru cineva?” (Elliot Perlman)

15. ”Dragostea este adevaratul nostru destin. Nu putem gasi sensul vietii de unii singuri – il gasim cu altcineva.” (Thomas Merton)

Anunțuri publicitare