1. ”Raurile stiu asta: nu este nicio graba. Vom ajunge acolo candva.” (A. A. Milne)

2. ”Acela care poate avea rabdare, poate avea ceea ce vrea.” (Benjamin Franklin)

3. ”Rabdarea este amara, dar fructele ei sunt dulci.” (Aristotel)

4. ”Rabdarea este putere.

Rabdarea nu este lipsa actiunii; este mai degraba ”sincronizare”, asteptarea momentului potrivit pentru a actiona, pentru principiile corecte si in modul corect.” (Fulton J. Sheen)

5. ”De ce este rabdarea atat de importanta?” ”Pentru ca ne ajuta sa acordam atentie.” (Paulo Coelho)

6. ”Cei mai puternici dintre razboinici sunt acestia doi – Timpul si Rabdarea.” (Leo Tolstoi)

7. ”Este foarte ciudat ca anii ne invata rabdarea – ca, cu cat este mai scurt timpul, cu atat este mai mare capacitatea noastra de asteptare.” (Elizabeth Taylor)

8. ”…dintre toate greutatile pe care trebuie sa le infrunte o persoana, niciuna nu a parut ca o pedeapsa asa cum este simplu act al asteptarii.” (Khaled Hosseini)

9. ”Copacii care sunt lenti in crestere ofera cele mai bune fructe.” (Moliere)

10. ”Rabdarea si perseverenta au un efect magic in fata carora dificultatile dispar si obstacolele se risipesc.”  (John Quincy Adams)

11. ”Rabdarea noastra va obtine mai multe decat forta noastra.” (Edmund Burke)

12. ”Rabdarea nu este resemnare pasiva, nici nereusita in a actiona din cauza temerilor noastre. Rabdarea inseamna asteptare activa si indurare. Inseamna sa stai cu ceva si sa faci tot ce poti – muncind, sperand si exersand credinta; purtand greutatile cu tarie morala, chiar si cand dorintele inimilor noastre sunt amanate. Rabdarea nu este usor de indurat; este de indurat cum se cuvine.

Nerabdarea pe de alta parte, este un simptom al egoismului. Este o trasatura a celui egocentric. Aceasta se datoreaza conditiei des intalnite, numita ”centrul universului” , un sindrom, care face oamenii sa creada ca lumea se invarte in jurul lor si ca toti ceilalti sunt personaje secundare intr-un mare teatru al mortalitatii in care doar ei au rolul principal.” (Dieter F. Uchtdorf)

13. ”Rabdarea nu este o asteptare pasiva. Rabdarea este acceptarea activa a procesului cerut pentru a-ti atinge telurile si visele.” (Ray Davis)

14. ”Rabdarea nu este o virtute. Este o realizare.” (Vera Nazarian)

15. ”Rabdarea  este antiteza directa a maniei.” (Allan Lokos)

 

Anunțuri publicitare