1. ”Increde-te in tine insuti. Stii mai multe decat crezi ca stii.” (Benjamin Spock)

2. ”Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii pentru sine. Ei vin prin voi, nu de la voi. Iar daca acestia sunt cu voi, totusi, nu va apartin.

Le puteti da dragostea voastra, dar nu si gandurile, fiindca ei au propriile lor ganduri.

Le puteti gazdui corpul, dar nu si sufletele, fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care tu nu o poti vizita, nici macar in visele tale.

Va puteti stradui sa fiti ca ei, dar cautati sa nu-i faceti ca pe voi, fiindca viata nu merge inapoi, nici nu intarzie cu ziua de ieri.

Voi sunteti arcurile din care copiii vostri ca sageti vii sunt trimisi mai departe.” (Kahlil Gibran)

3. ”Cum este sa fi parinte?: Este unul din cele mai grele lucruri pe care le vei face vreodata, dar in schimb, te invata semnificatia iubirii neconditionate.” (Nicholas Sparks)

4. ”Indiferent cat de calm incercati sa arbitrati, parintii vor avea in cele din urma un comportament bizar, si nu vorbesc despre copii. Comportamentul acestora este mereu normal.” (Bill Cosby)

5. ”Nimeni nu este niciodata pregatit cu adevarat; toti sunt luati pe nepregatite. Paternitatea/maternitatea te alege pe tine. Iar tu deschizi ochii, privesti la ceea ce ai, spui: ”O, Doamne”, si recunosti ca din toate mingile care au fost vreodata, aceasta este una pe care nu trebuie s-o scapi. Nu este vorba despre alegere.” (Marisa de los Santos)

6. ”Dar copiii nu stau cu tine daca o faci bine. Este acea munca unde, cu cat esti mai bun, cu atat este mai sigur ca nu vei fi necesar pe termen lung.” (Barbara Kingsolver)

7. ”Daca nu ai fost niciodata urat de copilul tau, nu ai fost niciodata parinte.” (Bette Davis)

8. ”Daca esti parinte, deschide usile catre directiile necunoscute pentru copilul tau, astfel incat sa poata explora. Nu-l face sa-i fie frica de necunoscut, ofera-i suport.” (Osho)

9. ”Nu exista niciun efort mai radical in potentialul sau pentru a salva lumea decat transformarea modului in care ne crestem copiii.” (Marianne Williamson)

10. ”Niciun om nu ar trebui sa aduca copii pe lume daca nu este dispus sa persevereze pana la sfarsit in natura si educatia lor.” (Platon)

11. ”Cred ca ceea ce devenim depinde de ceea ce parintii nostri ne invata in momente ciudate, cand nu incearca sa ne invete ceva. Suntem formati din mici resturi de intelepciune.” (Umberto Eco)

12. ”Sa fii in amintirea copiiilor maine, trebuie sa fii in viata lor astazi.” (Barbara Johnson)

13. ”Este imposibil sa-ti protejezi copiii de dezamagiri in viata.” (Nicholas Sparks)

14. ”Cea mai buna modalitate sa-ti pastrezi copiii acasa este sa faci ca atmosfera sa fie una placuta si sa scoti aerul din anvelope.” (Dorothy Parker)

15. ”…dragostea, respectul si increderea de sine a copiilor mei a fost cea mai dulce recompensa pe care o puteam primi pentru eforturile mele de a fi femeia pe care as vrea sa o copieze.” (Louisa May Alcott)

Anunțuri publicitare