1. ”Nu este lipsa de dragoste, ci lipsa de prietenie ceea ce face casniciile nefericite.” (Friedrich Nietzsche)
 2. ”Stii, nu este niciodata jumi juma intr-o casnicie. Este mereu 70 % – 30 % ori 60 % – 40 %. Unul se indragosteste primul. Unul pune pe celalalt pe un piedestal. Unul munceste din greu sa pastreze lucrurile si sa le faca sa mearga ca pe roate; celalalt se bucura de calatorie.” (Jodi Picoult)
 3. ”Barbatii se casatoresc cu speranta ca femeile nu se vor schimba. Femeile se casatoresc cu speranta ca barbatii se vor schimba. Inevitabil amandoi sfarsesc prin a fi dezamagiti.” (Albert Einstein)
 4. ”Problema cu unele dintre femei este ca se entuziasmeaza de nimic – iar apoi se casatoresc cu el.” (Cher)
 5. ”Uneori ma intreb daca barbatii si femeile se potrivesc cu adevarat unii cu ceilalti. Poate ca ar trebui sa locuiasca ca vecini si doar sa se viziteze din cand in cand.” (Katharine Hepburn)
 6. ”Da, laudam femeile de peste 40 de ani pentru o multitudine de motive. Din pacate, nu este reciproc. Pentru fiecare femeie uimitoare, inteligenta, bine coafata, sexi de peste 40 de ani, este si o relicva cheala, plictisitoare, in pantaloni galbeni, care se face de ras cu o chelnerita de 22 de ani. Doamnelor, imi cer scuze. Pentru toti acei barbati care spun: „De ce sa cumperi vaca cand poti lua laptele gratis?”, iata o actualizare pentru dumneavoastra: in zilele noastre 80 % din femei sunt impotriva casatoriei. De ce? Pentru ca femeile realizeaza ca nu se merita sa cumpere un porc intreg doar pentru a avea o bucatica de carnat!” (Andy Rooney)
 7. ”Cand doi oameni se afla sub influenta celor mai violente, mai nebunesti, mai delirante, mai pasnice pasiuni, ei trebuie sa jure ca vor ramane in acea conditie excitata, anormala si epuizanta in mod continuu pana ce moartea ii va desparti.” (George Bernard Shaw)
 8. ”Unii oameni pretind ca, casatoria interfereaza cu romantismul. Nu este nicio indoiala cu privire la acest lucru. Oricand aveti o legatura romantica, nevasta dumneavoastra este pe cale sa interfereze.” (Groucho Marx)
 9. ”Bineinteles, casatoreste-te; daca iti iei o sotie buna, vei deveni fericit, daca iti vei lua una rea, vei deveni filosof.” (Socrate)
 10. ”Poti masura fericirea unei casnicii prin numarul de cicatrici pe care fiecare partener le are pe limba, castigate in ani de cuvinte furioase muscate.” (Elizabeth Gilbert)
 11. ”Barbatii nu se aseaza la casa lor datorita femeii potrivite. Ei se aseaza la casa lor pentru ca sunt in sfarsit pregatiti pentru asta. Oricare femeie cu care sunt ei intr-o relatie atunci cand sunt pregatiti, cu aia o fac, nu neaparat cea mai potrivita ori cea mai frumoasa, doar cu cea care s-a nimerit sa fie la indemana atunci cand a venit momentul potrivit. Lipsit de romantism, dar totusi adevarat.” (Laurell K. Hamilton)
 12. ”Barbatii se casatoresc fiindca au obosit; femeile, pentru ca sunt curioase: amandoi sunt dezamagiti.” (Oscar Wilde)
 13. ”De ce lucreaza o femeie timp de zece ani sa schimbe un barbat, apoi se lamenteaza ca el nu mai este barbatul cu care s-a maritat?” (Barbra Streisand)
 14. ”Un om ar trebui sa fie mereu indragostit. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui sa se casatoreasca niciodata.” (Oscar Wilde)
 15. ”Problema cu casnicia este ca se sfarseste in fiecare noapte dupa ce se face dragoste si ca trebuie reconstruita in fiecare dimineata inainte de micul dejun.” (Gabriel Garcia Marquez)
Anunțuri publicitare