1. ”Nu te sacrifica prea mult, pentru ca daca te sacrifici prea mult, nu mai ramane nimic altceva ce sa poti da si nimanui nu-i va pasa de tine.” (Karl Lagerfeld)
 2. ”Am dormit si am visat ca viata este toata o bucurie. M-am trezit si am vazut ca viata este toata o slujire. Am slujit si am vazut ca slujirea este o bucurie.” (Kahlil Gibran)
 3. ”Dragostea creste doar daca este impartita. Poti avea mai multa pentru tine doar daca o oferi mai departe celorlalti.” (Brian Tracy)
 4. ”Sa incercam sa invatam ce este generozitatea si altruismul, fiindca ne-am nascut egoisti. Sa intelegem ce pun la cale genele noastre egoiste, fiindca macar atunci vom avea sansa sa le suparam radacinile, ceva la ce nici o alta specie nu a aspirat sa faca.” (Richard Dawkins)
 5. ”Cat de egoist se presupune ca este omul, exista evident unele principii in natura lui, care il intereseaza in norocul altora si care ii fac fericirea acestora necesara lui, desi el nu obtine nimic din asta, cu exceptia placerii de a o vedea.” (Adam Smith)
 6. ”Binele pe care fiecare om, care il urmeaza dupa virtute, il doreste pentru el insusi, il va dori si pentru alti oameni.” (Baruch Spinoza)
 7. ”Sa-i iubim pe ceilalti este cel mai mare dar pe care ni-l putem face. Altruismul care ne recompenseaza pe noi insine.” (Allan Lokos)
 8. ”Altruismul sustine ca omul nu are dreptul de a exista doar de dragul propriei persoane, ca slujirea altor persoane este singura justificare morala a existentei sale si ca acest sacrificiu de sine este cea mai inalta datorie morala.” (Ayn Rand)
 9. ”Exista acte altruiste, dar nu exista si ganduri altruiste.” (Marty Rubin)
 10. ”Fiecare om trebuie sa decida daca va merge pe calea luminata a altruismului sau pe cea intunecata a egoismului distructiv.” (Martin Luther King Jr.)
 11. ”Altruismul este innascut, dar nu este instinctual. Toata lumea e conectata la el, doar ca trebuie sa se apese pe un intrerupator.” (David Rakoff)
 12. ”Altruismul va ridica starea de spirit pentru ca va ridica propriul sine, ceea ce creste fericirea. In plus, a darui celorlalti va face sa iesiti in afara sinelui si va distrage de la problemele voastre.” (Karen Salmansohn)
 13. ”Majoritatea oamenilor cu adevarat amabili din aceasta lume prezinta o anumita masura de disconfort atunci cand l-i se ofera bunatate. Recunostinta lor nu provine doar din intelegerea profunzimii fortei de bunatate, ci si din convingerea lor ca bunatatea nu ar trebui luata de la sine inteles.” (Janvier Chouteu – Chando)
 14. ”Altruismul este unul din impulsurile sociale fundamentale, iar facand lucruri pentru ceilalti fara sa astepti nimic in schimb, este esential pentru ceea ce ne face umani.” (Joe Greene)
 15. ”Radacina fericirii este altruismul – dorinta de a servi pe ceilalti.” (Dalai Lama)
Anunțuri publicitare