1. ”Cand ai vazut suficient din viata, atat cat am facut-o eu, nu vei subestima puterea iubirii obsesive.” (J. K. Rowling)
 2. ”Vreau sa stiu cum s-o fac pe fata asta sa rada. Vreau sa stiu ce anume o face sa planga. Vreau sa stiu cum m-as simti sa o am privindu-ma ca si cum eu as fi cavalerul ei in armura stralucitoare.” (Simone Elkeles)
 3. ”Trebuia sa te ating cu mainile mele, trebuia sa te gust cu, limba mea; unul nu poate iubi si sa nu faca nimic.” (Graham Greene)
 4. ”Am strivit-o la pieptul meu. Vreau sa fiu parte din ea. Nu doar in interiorul ei ci de jur imprejurul ei. Vreau ca si cutiile noastre toracice sa se desfaca si inimile noastre sa migreze si sa se imbine. Vreau ca celulele noastre sa se impleteasca ca un fir viu.” (Isaac Marion)
 5. ”Iar cand iubesti pe cineva cu pasiune, nu vezi intotdeauna acea persoana in mod realist.” (P. C. Cast)
 6. ”Iubirea pasionala nu este chiar acelasi lucru cu Dragostea; e mai degraba varul secund al dragostei, care imprumuta mereu bani si nu isi poate tine niciodata locul de munca.” (Elizabeth Gilbert)
 7. ”Cred ca nu este nicio diferenta intre dragoste si iubirea pasionala. Daca functioneaza, o numim dragoste; daca nu functioneaza, ridicam din umeri si spunem ca a fost o iubire pasionala. Este un cuvant retrospectiv.” (Deborah Meyler)
 8. ”Dragostea este singura emotie suficient de puternica pentru a ne dobora, dar ramane nemiscata cand suntem loviti. Iar daca sunt dispus sa imbratisez pe cea dinainte, dar sa fug de ceea ce-ar urma, am confundat dragostea cu iubirea pasionala.” (Craig D. Lounsbrough)
 9. ”Iubirea pasionala, spre deosebire de dragoste, este imposibil de sustinut.” (Kaira Rouda)
 10. ”Unii oameni gandesc ca a fi indragostit ori nebun dupa cineva este o inventie moderna care apare doar in romane. Fie ce-o fi, exista totusi, inventia, cuvantul si capacitatea noastra pentru un astfel de sentiment.” (Javier Marias)
 11. ”Faceam acel lucru pe care cei indragostiti nebuneste il fac, mi-am imbinat destinul de persoana pe care o vroiam cusuta de mine.” (Rachel Kushner)
 12. ”Iubirea pasionala este masurata in placere. Dragostea este masurata in durere. Iata valoarea durerii!” (Anthony Marais)
 13. ”Iubirea pasionala este ca un drog care iti da cea mai buna stare de euforie, insa totusi iti da si cea mai mare durere de cap dupa aceea.” (Luke Blaise Pereira)
 14. ”Cumva m-am convins ca ea stie ceea ce simt si ca poate simte si ea la fel.” (Rhona Cameron)
 15. ”Este o mare diferenta intre a te indragosti si a iubi pasional.” (Phil McGraw)
Anunțuri publicitare