1. ”Vinul si femeile fac ca barbatii intelepti sa dea in mintea copiilor, sa abandoneze legile Domnului si sa faca rau. Cu toate acestea vina nu este a vinului si de multe ori nici a femeii. Vina este a celui care abuzeaza de vin, de femei sau de alte creatii ale lui  Dumnezeu. Chiar daca te imbeti cu vin si prin aceasta lacomie te pierzi in desfrau, nu vinul este de vina ci tu, fiindca nu iti doresti sau nu esti capabil sa te disciplinezi. Si chiar daca te uiti la o femeie si te simti acaparat de frumusetea ei si consimti la pacat [ = adulter; sex in afara casniciei], nu femeia este de vina, nici frumusetea data de Dumnezeu ei pentru a fi dispretuita: ci mai degraba, tu esti de vina fiindca nu iti pastrezi inima mai curata si fara ganduri murdare… Daca te simti tentat de aparenta unei femei, controleaza-ti privirea mai bine… Esti liber sa o parasesti. Nimic nu te constrange sa comiti adulter, ci doar inima ta adultera.” (Anonim)
 2. ”Cand un barbat comite adulter, se spune ca este un porc. Cand o femeie comite adulter, se spune ca din cauza faptului ca barbatul ei este un porc.” (Mokokoma Mokhonoana)
 3. ”Adulterul este cel mai conventional mod de a te ridica deasupra conventionalului.” (Vladimir Nabokov)
 4. ”Adulterul nu este o crima, este un amuzament.” (Kathleen Winsor)
 5. ”Intotdeauna este mai usor sa eviti tentatia decat sa-i rezisti.” (Randy Alcorn)
 6. ”Daca se masoara si se cantereste asa cum se cuvine, durerea, pierderea, tragedia, tristetea, regretul si agonia din spatele placerii lumesti sunt pe departe mai mult si mai mari decat bucuria din ele.” (Bamigboye Olurotimi)
 7. ”Este nevoie de doi pentru a dansa tango, dar numai un dans cu diavolul pentru a darama casa.” (Jason Versey)
 8. ”O femeie puternica stie ca adulterul nu este o greseala; este o alegere. Alegerea a fost facuta cu mult timp inainte ca tu sa afli.” (Shannon L. Alder)
 9. ”O sotie care te deranjeaza cu adevarul ei este mai buna decat o amanta care te maseaza cu minciunile ei.” (Matshoma Dhliwayo)
 10. ”Da, cred ca adulterul este un obicei imputit, ca cel de a folosi periuta de dinti a altcuiva.” (Alice Thomas Ellis)
 11. ”O sotie desteapta este una care se asigura ca cheltuieste atat de mult incat sotul ei sa nu-si permita o alta femeie.” (Miriam Defensor Santiago)
 12. ”In ce priveste adulterul – De ce sa ies pentru un hamburger cand pot avea o friptura acasa?” (Paul Newman)
 13. ”Prima noastra respiratie a adulterului este cea mai libera; dupa aceasta, constrangerile incep sa apara in casnicie.” (John Updike)
 14. ”Barbatii si femeile care decid sa flirteze cu adulterul doar o singura data, pot deveni prizioneri ai nenorocirii si nefericirii  lor cat si a  familiilor lor pretioase.” (Joseph B. Wirthlin)
 15. ”Niciun adulter nu se lasa fara sange.” (Natalia Ginzburg)
Anunțuri publicitare