1. ”Si a venit ziua cand riscul de a ramane strans intr-un mugur era mai dureros decat riscul de a inflori.” (Anais Nin)
 2. ”Noi nu crestem absolut, cronologic. Crestem uneori intr-o anumita dimensiune si nu in alta; inegal. Crestem partial. Suntem relativi. Suntem maturi intr-un domeniu, copilarosi in altul. Trecutul, prezentul si viitorul se amesteca tragandu-ne inapoi, inainte ori ne fixeaza in prezent. Suntem facuti din straturi, celule, constelatii.” (Anais Nin)
 3. ”Singurul fel in care putem trai este sa crestem si sa ne dezvoltam. Singurul mod de a creste si de-a ne dezvolta este sa ne schimbam. Singurul fel in care ne putem schimba este sa invatam. Singurul mod de-a invata este sa ne expunem. Iar singurul mod in care putem fi expusi este daca ne aruncam in gol. Fa-o! Arunca-te!” (C. JoyBell C.)
 4. ”Din vulnerabilitatile tale va veni forta ta.” (Sigmund Freud)
 5. ”O singura zi este indeajuns sa ne faca mai mari ori, alte dati, mai mici.” (Paul Klee)
 6. ”Sa cresti inseamna sa inveti ce inseamna viata. Cand esti mic, ai un set de idealuri, standarde, criterii, planuri, perspective si crezi ca trebuie sa stai si sa astepti ca acestea sa se intample pentru tine si ca apoi viata o sa functioneze de la sine. Dar viata nu este asa, pentru nimeni; nu te poti indragosti de un standard, trebuie sa te indragostesti de o persoana. Nu poti trai intr-un criteriu, trebuie sa-ti traiesti viata. Nu poti astepta ca planurile tale sa se materializeze, pentru ca ele nu se vor materializa asa cum crezi tu. Nu poti astepta sa-ti privesti idealurile si standardele cum vin spre tine, pentru ca nu poti stii ce este al tau pana cand nu-l ai. Intotdeauna spun, profita mereu de prima sansa in caz ca nu vei mai avea si o a doua, dar cresterea necesita pana si acel pas in plus inainte, dezvoltarea inseamna ca trebuie sa te tii de ceea ce ai, cand ai, fiindca ceea ce ai – iti apartine – si toate idealurile si criteriile pe care le-ai setat in capul tau, acelea nu sunt ale tale, pentru ca acelea nu ti s-au intamplat.” (C. JoyBell C.)
 7. ”Corpul creste incet si in mod constant, dar sufletul creste prin salturi si limite. Poate ajunge la statura maxima intr-o ora.” (L. M. Montgomery)
 8. ”Fiecare problema este un dar – fara probleme nu am putea creste.” (Anthony Robbins)
 9. ”Cateodata stim in strafundul fiintei noastre ceea ce trebuie sa facem cu adevarat, dar ne este frica sa o facem. Sa riscam si sa trecem dincolo de siguranta lumii pe care am stiut-o dintotdeauna este unicul mod de a ne dezvolta, dur insa fara risc nu exista recompense.” (Will Wheaton)
 10. ”Un diamant nu incepe prin a fi slefuit si stralucitor. Odata nu a fost mare lucru, dar cu suficienta presiune si suficient timp, devine spectaculos. Eu sunt acel diamant.” (Solange Nicole)
 11. ”Cresti doar cand esti singur.” (Paul Newman)
 12. ”Destinatia mea nu mai este un loc, ci mai degraba un nou fel de a vedea.” (Marcel Proust)
 13. ”Nu exista nimic mai important pentru o adevarata crestere decat sa realizezi ca tu nu esti vocea mintii – tu esti cel care o aude.” (Michael A. Singer)
 14. ”Afla de ce anume se teme mai mult o persoana si afli de unde va continua sa se dezvolte.” (C. G. Jung)
 15. ”Cineva mi-a spus odata ca mergem mai departe cand devine mai putin dureros decat sa stam acolo unde ne aflam.” (Anne Hines)
Anunțuri publicitare